Kapusta to samo zdrowie, o czym pisaliśmy już przy okazji czerwonej kapusty, białej kapusty i kiszonej kapusty.
Rodzice zajadali się łazankami z kapustą i z grzybami :) a ja zupką kremem z białej kapusty :)
Potrzebujemy:
- 2 łyżki ryżu brązowego
- 1 łyżka oliwy z oliwek extra virgin
- 2 szklanki pokrojonej kapusty białej
- pół pęczka koperku posiekanego
- 1 łyżka kuminu rzymskiego
Najpierw gotujemy ryż: wrzucamy do gotującej się wody, gotujemy 30 min., odcedzamy, przesypujemy do miseczki, mieszamy z oliwą.
Teraz czas na zupkę: do garnuszka wrzucamy kapustę, koperek, kumin, zalewamy wodą (1,5 szklanki), gotujemy 15 min., blendujemy, przelewamy do miseczki z ryżem i oliwą, mieszamy i gotowe :)
kawałki pokrojonej kapusty, które zaraz zamienią się w zupkę :) |
smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz