Potrzebujemy:
- 1 szklanka pokrojonej w kostkę dyni (bez skórki i pestek)
- 2 łyżki soczewicy czerwonej
- 1 łyżeczka oleju rzepakowego
- szczypta cynamonu mielonego
- kawałek świeżego kokosa (bez brązowej skórki) zmielony w młynku lub rozdrabniaczu
Dynię i soczewicę wrzucamy do garnuszka, zalewamy szklanką wody, gotujemy 10 min na małym ogniu. Dodajemy łyżeczkę oleju, blendujemy, przelewamy do miseczki, dodajemy cynamon, mieszamy i posypujemy zmielonym kokosem. Gotowe :) możemy się rozgrzewać :)
Kawałek koksa, który zmielimy i posypiemy zupkę |
Pokrojony kawałek koksa obrany z brązowej błonki, który mama zaraz rozdrobni w rozdrabniaczu |
A tu gotowa posypka kokosowa do zupki |
smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz