Tym razem mama wykorzystała sok pomidorowy do ciasteczek z czosnkiem i oregano :) Były pyyyyyszne ... były .... bo już dawno wylądowały w moim brzuszku :)
Potrzebujemy:
- 1 szklanka soku pomidorowego bez cukru
- 1 łyżka oregano suszonego otartego
- 2 obrane ząbki czosnku
- 3 łyżki otrębów pszennych
- 1 łyżka zmielonego siemienia lnianego
- 4 łyżki (z górką) mąki ekologicznej pszennej typ 1850 graham SYMBIO
Do miseczki wlewamy sok, dodajemy oregano, starce na drobnych oczkach tarki ząbki czosnku, otręby pszenne i zmielone siemię, mieszamy i odstawiamy na 1 godzinę. Po tym czasie dodajemy mąkę, mieszamy dokładnie. Łyżeczką maczaną w zimnej wodzie nabieramy porcje ciasta i kładziemy na suchej rozgrzanej patelni (po nałożeniu ciasta na patelnię rozpłaszczyć je łyżką, żeby ciasteczka nie były grube). Suszymy z obu stron do zarumienienia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz