Oto co Tata przyrządził dla mnie na obiadek,
potrzebujemy:
- czarniak filet
- pół buraka
- suszony majeranek otarty (ilość wg. uznania)
- olej rzepakowy
Rybkę rozmrażamy przez noc w lodówce. Buraczka obieramy i trzemy na tarce (drobne oczka). Bierzemy spory kawałek folii aluminiowej, na stronie błyszczącej (nie matowej) rozsmarowujemy troszkę oleju, kładziemy połowę startego buraczka, na to kładziemy rybkę, a na rybkę resztę startego buraczka, wszystko posypujemy majerankiem i polewamy odrobiną oleju, zamykamy paczuszkę z folii i kładziemy ją na suchą rozgrzaną patelnię. Opiekamy z obu stron (7 min. z każdej strony). Zdejmujemy paczuszkę z patelni, otwieramy, widelcem rozdrabniamy rybkę (patrzymy czy nie ma żadnych ości) i zawartość paczuszki przesypujemy do miseczki. Gotowe :)
tu mamy rybkę w pierzynce z buraczków przed opiekaniem |
to nasza paczuszka z dobrociami w środku przed opiekaniem |
smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz