Potrzebujemy:
- 2 szklanki ugotowanej fasoli Mung (suchą fasolę moczymy przez noc w wodzie, odcedzamy i gotujemy w świeżej wodzie przez 30 min., odcedzamy)
- 1 pomidor
- 1 łyżka suszonej bazylii
- 1 łyżka suszonego oregano
- 1 łyżeczka suszonego tymianku
- 2 łyżki zarodków pszennych
- 2 łyżki otrębów owsianych
- 8 łyżek kaszy mannej
- garść posiekanej świeżej natki pietruszki
Pomidora myjemy, kroimy w ćwiartki i razem z fasolą oraz bazylią, oregano i tymiankiem blendujemy. Dodajemy zarodki, otręby, kaszę i natkę pietruszki, mieszamy, odstawiamy do lodówki pod przykryciem na kilka godzin (najlepiej na noc). Wyjmujemy z lodówki, mieszamy i łyżeczką maczaną w zimnej wodzie nakładamy porcje ciasta (lekko spłaszczamy) na suchą rozgrzaną patelnię, suszymy z obu stron do zarumienienia.
smacznego na spacerach :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz