sobota, 23 listopada 2013

Wegańska jajecznica z listkami rzodkiewki

Pisałem wam już o "jajecznicowym" odkryciu rodziców. Oto kolejna wariacja z naszą wegańską jajecznicą :)

Potrzebujemy:

- 1 pomidor
- listki z pęczka rzodkiewki
- 1 łyżeczka bazylii suszonej
- 2 łyżki siemienia lnianego

Pomidora i liście dokładnie myjemy. Pomidor kroimy w kostkę, a listki drobno siekamy. Rozgrzewamy patelnię i prażymy siemię lniane (jak zacznie strzelać jest już gotowe), przesypujemy z patelni do miseczki na chwilę. Na rozgrzaną suchą patelnię wrzucamy pomidora, liście rzodkiewki i bazylię, "smażymy" mieszając aż pomidor zmięknie, dodajemy siemię i "smażymy" (a raczej dusimy) mieszając dalej, aż zawartość patelni nabierze konsystencji jajecznicy :) Przesypujemy do miseczki i jemy :)







smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz