Do przygotowania zupy, Rodzice wykorzystali:
- plasterek imbiru (obieramy ze skórki i kroimy w mniejsze kawałeczki)
- ząbek czosnku (rozgniatamy pięścią, obieramy ze skórki i drobno siekamy)
- kilka bulw organicznego topinambura (obieramy ze skórki, kroimy w mniejsze kawałki)
- kilka organicznych ziemniaków (obieramy ze skórki, kroimy w mniejsze kawałki)
- kawałek selera korzeniowego (obieramy ze skórki, kroimy w mniejsze kawałki)
- korzeń pietruszki (obieramy ze skórki, kroimy w mniejsze kawałki)
- 1 łyżeczkę organicznego kminku całego (prażymy na suchej patelni)
- pół łyżeczki organicznej kurkumy mielonej)
Wszystkie składniki wrzucamy do garnka, zalewamy zimną wodą (wody nieco powyżej poziomu warzyw), zagotowujemy i gotujemy do miękkości warzyw pod przykryciem.
Kiedy zupa przestygnie, blendujemy ją.
Zupę przechowujemy w lodówce. Przed podaniem, porcję zupki podgrzewamy na małym ogniu.
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz