niedziela, 23 czerwca 2013

Puszkowa ryba nie zawsze nie zdrowa - Łosoś wędzony na gorąco dymem z drewna bukowego z pomidorkami koktajlowymi i marchewką

Pamiętacie łososia wędzonego na gorąco dymem z drewna bukowego MARINERO. Przyrządzaliśmy go z ziemniaczkiem, tym razem wersja mamy z pomidorkami koktajlowymi, oraz wersja taty z marchewką :]

Wersja mamy - ŁOSOŚ WĘDZONY Z POMIDORKAMI KOKTAJLOWYMI

Potrzebujemy:

- łosoś wędzony na gorąco dymem z drewna bukowego MARINERO (pół opakowania)
- pomidorki koktajlowe daktylowe (kilka sztuk)
- natka pietruszki świeża (garść posiekanej)

Rybkę dzielimy na pół (my skórki się pozbywamy) i w miseczce dzielimy na mniejsze kawałki, dodajemy pomidorki pokrojone na mniejsze części oraz natkę pietruszki. Mieszamy i gotowe. Szybki i smaczny obiad bez gotowania, fajny na upalne dni :]




 Wersja taty - ŁOSOŚ WĘDZONY Z GOTOWANĄ MARCHEWKĄ 

Potrzebujemy:

- łosoś wędzony na gorąco dymem z drewna bukowego MARINERO (pół opakowania)
- marchewka (jedna sztuka)
- natka pietruszki świeża (garść posiekanej)

Marchewkę obieramy ze skórki, kroimy w kostkę, wrzucamy na gotującą się wodę i gotujemy 8 min. Rybkę w miseczce dzielimy na mniejsze kawałki, dodajemy ugotowaną odcedzoną marchewkę oraz wymytą i posiekaną natkę pietruszki. Mieszamy i gotowe :) Jemy :) 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz