Pamiętacie łososia wędzonego na gorąco dymem z drewna
bukowego MARINERO. Przyrządzaliśmy go z ziemniaczkiem, tym razem wersja mamy z
pomidorkami koktajlowymi, oraz wersja taty z marchewką :]
Wersja mamy - ŁOSOŚ WĘDZONY Z POMIDORKAMI KOKTAJLOWYMI
Potrzebujemy:
- łosoś wędzony na gorąco dymem z drewna bukowego MARINERO
(pół opakowania)
- pomidorki koktajlowe daktylowe (kilka sztuk)
- natka pietruszki świeża (garść posiekanej)
Rybkę dzielimy na pół (my skórki się pozbywamy) i w miseczce
dzielimy na mniejsze kawałki, dodajemy pomidorki pokrojone na mniejsze części
oraz natkę pietruszki. Mieszamy i gotowe. Szybki i smaczny obiad bez gotowania,
fajny na upalne dni :]
Potrzebujemy:
- łosoś wędzony na gorąco dymem z drewna bukowego MARINERO (pół opakowania)
- marchewka (jedna sztuka)
- natka pietruszki świeża (garść posiekanej)
Marchewkę obieramy ze skórki, kroimy w kostkę, wrzucamy na gotującą się wodę i gotujemy 8 min. Rybkę w miseczce dzielimy na mniejsze kawałki, dodajemy ugotowaną odcedzoną marchewkę oraz wymytą i posiekaną natkę pietruszki. Mieszamy i gotowe :) Jemy :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz