Serniczki mamy to jedne z moich ulubionych ciastek – nie
ważne czy są na słodko czy na wytrawnie – mamine serniczki RULEZ !
Tym razem mama wpadła na pomysł kolejnych serniczków na
wytrawnie (jeśli chcecie zobaczyć inne przepisy serniczkowi mamy – wejdźcie w
zakładkę „ciastka i pogryzki” w prawym górnym rogu, lub w wyszukiwarce w lewym
górnym rogu wpiszcie słowo „serniczki”).
Potrzebujemy:
- 4 łyżki serka wiejskiego naturalnego
- garść posiekanej natki pietruszki
- 1 łyżeczkę czarnuszki
- szczyptę rozmarynu, szczyptę oregano i szczyptę tymianku
- 3 łyżki ekologicznej mąki graham SYMBIO
Serek wiejski zblendować blenderem na gładką masę, dodać do
niego resztę składników, wymieszać. Łyżeczką maczaną w zimnej wodzie nabierać
porcje ciasta, wilgotnymi rękoma lepić kuleczki, lekko je spłaszczyć i kłaść na
suchą rozgrzaną patelnię. Suszyć z obu stron do zarumienienia.
smacznego na spacerkach :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz