sobota, 29 czerwca 2013

Serniczki na wytrawnie


 
Serniczki mamy to jedne z moich ulubionych ciastek – nie ważne czy są na słodko czy na wytrawnie – mamine serniczki RULEZ !

Tym razem mama wpadła na pomysł kolejnych serniczków na wytrawnie (jeśli chcecie zobaczyć inne przepisy serniczkowi mamy – wejdźcie w zakładkę „ciastka i pogryzki” w prawym górnym rogu, lub w wyszukiwarce w lewym górnym rogu wpiszcie słowo „serniczki”).

Potrzebujemy:

- 4 łyżki serka wiejskiego naturalnego
- garść posiekanej natki pietruszki
- 1 łyżeczkę czarnuszki
- szczyptę rozmarynu, szczyptę oregano i szczyptę tymianku
- 3 łyżki ekologicznej mąki graham SYMBIO

Serek wiejski zblendować blenderem na gładką masę, dodać do niego resztę składników, wymieszać. Łyżeczką maczaną w zimnej wodzie nabierać porcje ciasta, wilgotnymi rękoma lepić kuleczki, lekko je spłaszczyć i kłaść na suchą rozgrzaną patelnię. Suszyć z obu stron do zarumienienia.







smacznego na spacerkach :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz