sobota, 8 czerwca 2013

Morszczuk argentyński z buraczkiem i natką pietruszki - szybki, zdrowy i niskokaloryczny obiad

Rybki można przygotować w bardzo szybki sposób - można by go nazwać jednogarnkowym ;], a jednocześnie bardzo zdrowy - rybę wraz z warzywkami wrzucamy do jednego garnuszka i gotujemy przez 10 min. Ci, którzy śledzą nasze poczynania w kuchni pewnie nie raz natknęli się na taki sposób przyrządzania rybek przez nas. Jest to bardzo fajny pomysł na zdrowy obiad, kiedy nie ma się za bardzo czasu na przygotowywanie wykwintnego obiadu :)
Tym razem mama w taki sposób przygotowała mi pyszny obiad z morszczukiem argentyńskim i buraczkiem w roli głównej.

Potrzebujemy:

- morszczuk argentyński filet mrożony
- buraczek (1 mała sztuka)
- natka pietruszki (garść posiekanej)

Rybkę rozmrażamy przez noc w lodówce. Buraczka obieramy i kroimy w kosteczkę, a natkę siekamy. W garnuszku zagotowujemy wodę.  Wrzucamy buraka, następnie rybkę i nastawiamy timer na 10 min. Na 2 min. przed końcem gotowania dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Rybkę wyławiamy do miseczki i dzielimy na mniejsze kawałki,  a buraka i natkę odcedzamy i dodajemy do rybki. Mieszamy i zajadamy :)



smacznego :)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz