sobota, 29 czerwca 2013

Jajecznica rzodkiewkowa bez tłuszczu

Niedawno od cioci Ewy dostałem prawdziwe ekologiczne jajka od kurek chodzących po podwórku jej wujka na wsi :) Jajka z numerkiem "0" rodzice od dawna kupują do domku, ale te od cioci to po prostu kosmos :) smak, wygląd - nie do opisania :) Z takiego jajka rodzice po sobotniej porannej wyprawie na rolniczy jarmark w koneserze na Pradze przyrządzili mi pyszny obiad - jajecznicę z rzodkiewkami :)

Potrzebujemy:

- jajko od cioci ;] lub "0", ewentualnie "1"
- rzodkiewki (kilka sztuk)
- liście rzodkiewki (garść posiekanych)
- 3 łyżki wody mineralnej gazowanej

Na patelni zagotowujemy 3 łyżki wody gazowanej, zmniejszamy ogień, wbijamy jajeczko, wrzucamy pokrojone w kostkę rzodkiewki oraz poszatkowane liście rzodkiewki, mieszamy do ścięcia się jajka. Gotowe :)








smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz