niedziela, 23 czerwca 2013

Kokosowe ciasteczka z zarodkami pszennymi

Wiórki kokosowe uwielbiam, mógłbym je jeść codziennie :] podobnie jak i wszystkie ciastka kokosowe jakie robi dla mnie mama :]
Tym razem wersja ciastek nietypowa dla mamy ;] bo z jajkiem ;p w dodatku przepiórczym ;]

Potrzebujemy:

- 2 jajka przepiórcze
- 6 łyżek wody mineralnej gazowanej
- 2 łyżki wiórek kokosowych
- 4 łyżki zarodków pszennych

Wodę, wiórki i zarodki mieszamy w miseczce, wbijamy jajka, znowu mieszamy. Małą łyżeczką maczaną w zimnej wodzie nabieramy porcje ciasta, wilgotnymi rękoma „kulamy” kuleczki, lekko spłaszczamy i kładziemy na suchej rozgrzanej patelni, suszymy z obu stron do zarumienienia.







smacznego na spacerkach :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz