niedziela, 16 czerwca 2013

Kokosowy morszczuk argentyński z awokado




Królewski obiad dostałem :] Morszczuk argentyński w wiórkach kokosowych z awokado. Pychota :]

Potrzebujemy:

- morszczuk argentyński filet mrożony
- wiórki kokosowe
- awokado - pół sztuki, pół zjadł tata;]

Rybkę rozmrażamy przez noc w lodówce. Folię aluminiową nacieramy lekko olejem rzepakowym, posypujemy wiórkami (na takiej powierzchni na jaką położymy rybkę), kładziemy osuszonego ręcznikiem papierowym morszczuka, posypujemy go z góry wiórkami, i zamykamy paczuszkę z folii. Rozgrzewamy suchą  patelnię, kładziemy na nią paczuszkę z rybką w środku i opiekamy z obu stron – 5min. z każdej strony. Z awokado małą łyżeczką wydrążamy kawałeczki, wrzucamy do miseczki, podobnie jak i opieczoną rybką z wiórkami kokosowymi. Wszystko mieszamy i jemy :]

to rybka obsypana spod spodu i z góry wiórkami kokosowymi:
 

to paczuszka z rybką w wiórkach w środku:

a to gotowe jedzonko :)


smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz