Potrzebujemy:
- morszczuk argentyński filet mrożony
- wiórki kokosowe
- awokado - pół sztuki, pół zjadł tata;]
Rybkę rozmrażamy przez noc w lodówce. Folię aluminiową
nacieramy lekko olejem rzepakowym, posypujemy wiórkami (na takiej powierzchni
na jaką położymy rybkę), kładziemy osuszonego ręcznikiem papierowym morszczuka,
posypujemy go z góry wiórkami, i zamykamy paczuszkę z folii. Rozgrzewamy
suchą patelnię, kładziemy na nią
paczuszkę z rybką w środku i opiekamy z obu stron – 5min. z każdej strony. Z
awokado małą łyżeczką wydrążamy kawałeczki, wrzucamy do miseczki, podobnie jak
i opieczoną rybką z wiórkami kokosowymi. Wszystko mieszamy i jemy :]
to rybka obsypana spod spodu i z góry wiórkami kokosowymi:
to paczuszka z rybką w wiórkach w środku:
a to gotowe jedzonko :)
smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz