sobota, 23 marca 2013

Serek homogenizowany na wytrawnie



Serki homogenizowane naturalne bardzo lubię. Czasem dostaje je na śniadanko bez dodatków, ot tak kilka łyżeczek, a w lecie rodzice robią mi z nich lody – o tym kiedy indziej. Ostatnio tata wrócił z zakupów z ogromnym opakowaniem serka naturalnego homogenizowanego – część zjadł sam;] ale troszkę zostawił dla synka. Mama wymyśliła danie z serkiem homogenizowanym w roli głównej – w wersji na wytrawnie.

Potrzebujemy:

- serek homogenizowany odtłuszczony naturalny bez cukru
- kukurydza konserwowa bez cukru
- marchew
- ryż brązowy
- koperek świeży

Marchewkę obieramy ze skórki i obieraczką robimy z niej paseczki – przypominające makaron  spaghetti. Ryż gotujemy bez soli zgodnie z czasem podanym na opakowaniu. Koperek siekamy. Wszystkie składniki mieszamy w miseczce i gotowe J

efekt:




smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz