sobota, 30 marca 2013

Kulki mozzarelli z cieciorką, fasolą czerwoną i makaronem

Strączki bardzo lubię, są bardzo zdrowe mają dużo białka, błonnika, witamin i składników mineralnych. Czasem ugotowane bez soli fasolki albo groszki dostaję jako pogryzkę/nagrodę - tak jak orzeszki ;] Fajna sprawa :)

Do dzisiejszego obiadku wykorzystaliśmy fasolę czerwoną i cieciorkę, które podamy z kulkami mozzarelli i makaronem. Ale po kolei.

Potrzebujemy:

- kulki mozzarelli [wybieramy sery o niezaśmieconym składzie)
- fasola czerwona i cieciorka
- makaron (100% durum) literki Melissa
- łuskane pestki słonecznika
- kminek cały

Fasolę czerwoną i cieciorkę moczymy przez noc w zimnej wodzie, odcedzamy, zalewamy zimną wodą i  razem gotujemy przez 30 min.
Makaron gotujemy bez soli zgodnie z czasem na opakowaniu.
Kuleczki sera odławiamy z zalewy. Wszystko przesypujemy do miseczki, posypujemy pestkami słonecznika i ziarenkami kminku, mieszamy i szamamy :)

efekt:




smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz