sobota, 23 marca 2013

Obiad z tuńczykiem w roli głównej


Jak już wiecie rybki uwielbiam, wszystkie – dorsza, łososia, sardynki, makrele, morszczuka, tuńczyka, śledzie itd. Rybką nigdy nie pogardzę.
Tata będąc na zakupach zadbał o synka – sobie tym razem kupił łososia w sosie własnym do kanapek, a synkowi tuńczyka w sosie własnym.
Jestem mały – to też już wiecie, a więc puszka tuńczyka w moim przypadku to dwa obiadki.

  1. TUŃCZYK Z SOCZEWICĄ I KUKURYDZĄ

Potrzebujemy:

- tuńczyk w sosie własnym
- kukurydza konserwowa bez cukru
- soczewica zielona
- makaron 100% durum literki Melisa

Tuńczyka odsączamy z zalewy. Makaron gotujemy bez soli zgodnie z czasem podanym na opakowaniu. Soczewicę też gotujemy w wodzie bez soli zgodnie z czasem podanym na opakowaniu. Do miseczki wrzucamy tuńczyka, kukurydzę, soczewicę i makaron. Mieszamy i gotowe J

efekt:




  1. TUŃCZYK Z CIECIORKĄ I KUKURYDZĄ

Potrzebujemy:

- tuńczyk w sosie własnym
- kukurydza konserwowa bez cukru
- cieciorka

Cieciorkę moczymy przez noc w zimniej wodzie, odcedzamy, zalewamy świeżą zimną wodą, po czym gotujemy w wodzie bez soli przez ok. 30 min., odcedzamy.
 Tuńczyka odsączamy z zalewy.
Do miseczki wrzucamy tuńczyka, kukurydzę i cieciorkę. Mieszamy i gotowe J

efekt:




smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz