sobota, 30 marca 2013

Kokosowy dorsz z marchewkowym spaghetti

Kolejny przepis na obiadek z dorszem w roli głównej. Wariacji dorszowych przedstawiliśmy wam już wiele, jeśli chodzi o samą rybkę najbardziej lubię ją w kokosie. Jest to przepyszne i aromatyczne połączenie. Stąd, dzisiejszy przepis na rybkę będzie znowu z wiórkami kokosowymi.

Potrzebujemy:

- dorsz filet mrożony
- wiórki kokosowe bez konserwantów
- marchewka
- kasza jaglana
- olej rzepakowy

Dorsza jak zawsze rozmrażamy przez noc w lodówce, osuszamy, kładziemy na folii aluminiowej, posypujemy wiórkami kokosowymi i zamykamy w folii (natłuszczonej lekko olejem rzepakowym) w formie paczuszki. Paczuszkę kładziemy na suchej rozgrzanej patelni i opiekamy z obu stron - 5 min. na każdej stronie.
Kaszę jaglaną gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu (oczywiście bez soli).
Marchewkę obieramy i obieraczką odcinamy z niej paski - w ten sposób otrzymujemy marchewkowe spaghetti :)
Wszystko mieszamy w miseczce i gotowe :)

dorsz przed zawinięciem w paczuszkę:


paczuszka z dorszem:


i gotowy obiadek:






smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz