Potrzebujemy:
- dorsz filet mrożony
- wiórki kokosowe bez konserwantów
- marchewka
- kasza jaglana
- olej rzepakowy
Dorsza jak zawsze rozmrażamy przez noc w lodówce, osuszamy, kładziemy na folii aluminiowej, posypujemy wiórkami kokosowymi i zamykamy w folii (natłuszczonej lekko olejem rzepakowym) w formie paczuszki. Paczuszkę kładziemy na suchej rozgrzanej patelni i opiekamy z obu stron - 5 min. na każdej stronie.
Kaszę jaglaną gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu (oczywiście bez soli).
Marchewkę obieramy i obieraczką odcinamy z niej paski - w ten sposób otrzymujemy marchewkowe spaghetti :)
Wszystko mieszamy w miseczce i gotowe :)
dorsz przed zawinięciem w paczuszkę:
paczuszka z dorszem:
i gotowy obiadek:
smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz