Ostatnio,
razem z tatą jemy bardzo dużo rybek. Tata jakiś czas temu zrezygnował z mięsa
więc razem odkrywamy smaki rybne. Niedawno zdobył w sklepie łososia atlantyckiego.
Tata zjadł wersję z natką pietruszki, ziemniaczkami i surówką z kiszonej kapusty,
natomiast ja też z natką pietruszki, ale zamiast ziemniaków i surówki - z makaronikiem i
warzywami. Ale po kolei.
Potrzebujemy:
-
łosoś atlantycki mrożony
- natka pietruszki suszona
-
olej rzepakowy
-
makaron 100 % durum casarecce silicane Barilla
-
koperek świeży
-
kukurydza konserwowa bez cukru
Łososia
rozmrażamy przez noc w lodówce. Następnie osuszamy go ręcznikiem papierowym,
kładziemy na folii aluminiowej lekko natłuszczonej olejem i posypujemy suszoną
pietruszką. Zamykamy paczuszkę z folii. Kładziemy na bardzo rozgrzaną patelnię
i pieczemy przez 10 minut (po 5 min. Z każdej strony).
Koperek siekamy, makaron gotujemy bez soli zgodnie z czasem podanym na opakowaniu. Wszystko mieszamy w miseczce i gotowe J
Koperek siekamy, makaron gotujemy bez soli zgodnie z czasem podanym na opakowaniu. Wszystko mieszamy w miseczce i gotowe J
to paczuszka z rybką:
a to gotowy obiadek:
smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz