Tym razem mama zaszalała i zarówno dla mnie jak i dla taty przygotowała obiad niemalże luksusowy ;] KEFIRKOWY CHŁODNIK Z ORZECHAMI WŁOSKIMI
Tata dostał wersję troszkę zmienioną bo z różnymi kaszami i cebulą czerwoną, a zamiast orzechów dostał pestki słonecznika, tak czy siak obydwóm nam trzęsły się uszy jak szamaliśmy kefirkowy obiad.
Potrzebujemy:
- kefir naturalny
- jajko na twardo
- płatki owsiane górskie (1 łyżka)
- otręby owsiane (1 łyżka)
- koperek, majeranek
- kilka orzechów włoskich
Jajko kroimy na mniejsze kawałeczki. Orzechy dzielimy na mniejsze cząstki. Wszystkie składniki mieszamy z kefirem w miseczce i zostawiamy do przegryzienia na około pół godziny minimum. I tyle, później to już tylko zajadamy :)
efekt:
smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz