Potrzebujemy:
- dorsz filet mrożony
- czarnuszka, oregano
- melon miodowy
- fasola biała drobna
- olej rzepakowy
Dorsza rozmrażamy w lodówce przez noc, osuszamy, kładziemy na folii lekko natłuszczonej olejem rzepakowym, posypujemy oregano i zamykamy folie w formie paczuszki, którą kładziemy na suchej rozgrzanej patelni i opiekamy z obu stron - 5 min. na każdej.
Kawałek obranego ze skórki i wypestkowanego melona kroimy w drobną kosteczkę.
Fasolę moczymy przez noc w zimnej wodzie, odcedzamy, zalewamy świeżą zimną wodą, a następnie gotujemy oczywiście bez soli, ale za to z łyżką czarnuszki przez ok. 30 min, po czym odcedzamy.
Wszystko mieszamy w miseczce i zajadamy :)
dorsz w paczuszce:
i gotowy obiadek:
smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz