sobota, 2 marca 2013

Sardynkowy obiad - Sardynki z miksem fasolowym

Dziś tata gotuje chilli w wersji wegańskiej, więc od wczoraj w domku moczą się rożne fasole. Nie wspomnę też o całej lodówce serów, które sprytnie wyczułem gdy tata wrócił z zakupów. Ale o serkach na razie tylko marzę ;] bo jeszcze nie spróbowałem żadnego, ale to tylko kwestia czasu więc niedługo pojawi się jakiś przepis z miksem serków.
Tymczasem, dzisiejszy obiad "sponsorowały" strączkowe ;] Dostałem pyszny miks fasolek z rybką - sardynkami.

Ale po kolei ...

Potrzebujemy:

- sardynki w oleju słonecznikowym
- fasolę białą, czerwoną, oraz cieciorkę

Wszystkie strączki moczymy przez noc w zimnej wodzie, odcedzamy, zalewamy świeżą zimną wodą i gotujemy ok. 30 minut, po czym odcedzamy. Ugotowane strączki dodajemy do rybki wyłowionej z oleju i pałaszujemy:)

efekt:



Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz