sobota, 14 września 2013

Szybki obiad jednogarnkowy - Morszczuk argentyński gotowany z groszkiem zielonym i żółtą fasolką szparagową

Czyszczenia lodówki przed myciem ciąg dalszy - pochłonąłem dorsza i część morszczuka. Przed myciem lodówki został mi jeden kawałek tego drugiego - oto co rodzice przygotowali mi na obiadek wykorzystując ostatni kawałek rybki z zamrażalnika przed wielkim czyszczeniem lodówki ;]

Potrzebujemy:

- filet mrożony morszczuka argentyńskiego
- garść fasolki szparagowej żółtej
- garść mrożonego groszku zielonego
- garść posiekanego koperku
- 1 łyżka oliwy z oliwek extra virgin

Rybkę rozmrażamy przez noc w lodówce, kroimy na mniejsze kawałki. Fasolkę myjemy i kroimy na mniejsze kawałeczki. W garnuszku zagotowujemy wodę, wrzucamy rybkę, groszek, fasolkę i koperek. Gotujemy 10 min. Odcedzamy, dodajemy oliwę, mieszamy i gotowe :)



smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz