sobota, 21 września 2013

Obiad z zupą w roli głównej - Krem z cieciorki na słodko i zimno z gruszką i miętą

Zupka nietypowa bo na słodko, na zimno i z dodatkiem surowej gruszki :) Nietypowa ale pyszna :)

Potrzebujemy:

- 2 garści cieciorki (moczyć przez noc, gotować w wodzie bez dodatków przez 50 min., odcedzić)
- 1 dojrzała gruszka
- kilka listków świeżej mięty

Gruszkę myjemy (pozbywamy się pestek) i kroimy (wraz ze skórką) na mniejsze cząstki. Do pokrojonej gruszki dodajemy ugotowaną cieciorkę po czym blendujemy wszystko, lub ugniatamy dokładnie tłuczkiem do ziemniaków.  Przelewamy do miseczki, dodajemy porwane na mniejsze kawałki listki mięty, mieszamy i gotowe :)





smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz