Potrzebujemy:
- 3 szproty wędzone na ciepło (odrywamy i wyrzucamy główki i ogonki, a resztę ryby rwiemy na mniejsze kawałki)
- 1 mały pomidor
- tymianek, bazylia, oregano, majeranek (po szczypcie)
- 2 łyżki zarodków pszennych
- 4 łyżki kaszki mannej
Pomidora myjemy, kroimy na ćwiartki i blenujemy z szprotami i ziołami. Dodajemy zarodki pszenne i 3 łyżki kaszki mannej, mieszamy i odstawiamy na 20 min. do lodówki. Wyjmujemy masę z lodówki, dodajemy jeszcze jedną łyżkę kaszki mannej, mieszamy. Łyżeczką maczaną w zimnej wodzie nakładamy porcje ciasta na suchą rozgrzaną patelnię i suszymy z obu stron do zarumienienia.
smacznego na spacerkach :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz