sobota, 14 września 2013

Owsianka na wytrawnie - Owsianka z dynią, pestkami słonecznika i estragonem

Pyszna rozgrzewającą owsianka na wytrawnie to świetny pomysł na szybki obiadek w chłodny deszczowy dzień, kiedy przemoknięci wracamy ze spaceru.

Potrzebujemy:

- 2 łyżki płatków owsianych
- 1 łyżka otrębów (ja dostałem OTRĘBY 4 ZBÓŻ RADIX-BIS)
- kawałek dyni (obrać ze skórki, pokroić w kosteczkę)
- 2 łyżki łuskanych pestek słonecznika
- szczypta estragonu
- oliwa z oliwek extra virgin (1 łyżka), opcjonalnie

Wszystkie składniki wrzucamy do garnuszka, zalewamy wodą (pół szklanki), zagotowujemy i gotujemy 2 min. na małym ogniu ciągle mieszając, przesypujemy do miseczki i gotowe :) Można dodać oliwę z oliwek jeśli ktoś lubi :)





smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz