sobota, 28 września 2013

Płatki ryżowe z pestkami granatu i wiórkami kokosowymi czyli szybki obiad na słodko

Owoce granatu są pełne antyutleniaczy i witaminy C (prowadzone są nawet badania wskazujące na to, że ekstrakt z granatu, może zapobiegać chorobom serca u czworonogów). Więcej informacji znajdziecie tu i tutaj.
Z pestkami granatu w tym tygodniu zjadłem pyszny obiad pomysłu taty :)

Potrzebujemy:

- 1 mały granat
- 3 łyżki płatków ryżowych
- 1 łyżka wiórek kokosowych
- 1 szklanka wody

Granat przecinamy na pół i wyjmujemy pestki do miseczki. W garnuszku zagotowujemy szklankę wody i wrzucamy płatki ryżowe, gotujemy 5 min. na małym ogniu ciągle mieszając. Ugotowane płatki przekładamy do miseczki z pestkami, dodajemy wiórki kokosowe, mieszamy, czekamy aż przestygnie i jemy :)






smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz