Tata polując na zakupach upolował dla mnie tuńczyka w sosie własnym :)
Jak dla mnie taka puszka to dwa obiadki :) dwa pyszne rybne obiadki:)
1. TUŃCZYK W DOMOWYM DIETETYCZNYM SOSIE POMIDOROWO-MARCHEWKOWYM
Potrzebujemy:
- tuńczyk w sosie własnym, połowa puszki (wybierając puszkę tuńczyka zwracajcie uwagę na skład, oprócz rybki, wody i soli, puszka nie powinna zawierać innych składników)
- 1 marchew
- 1 pomidor
- szczypta ziół prowansalskich
Marchewkę obieramy i trzemy na tarce (drobne oczka). Pomidorka myjemy i kroimy w kostkę. Warzywa wrzucamy na suchą rozgrzaną patelnię, dodajemy zioła prowansalskie. "Smażymy" do czasu aż pomidor rozpuści się i zamieni w sosik. Sosik mieszamy z odsączoną rybką (połowa puszki). Gotowe :)
2. TUŃCZYK Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ I KOPERKIEM
Potrzebujemy:
- tuńczyk w sosie własnym, połowa puszki (wybierając puszkę tuńczyka zwracajcie uwagę na skład, oprócz rybki, wody i soli, puszka nie powinna zawierać innych składników)
- fasolka szparagowa żółta (garść świeżej)
- garść posiekanego koperku
Tuńczyka odsączamy. Fasolkę myjemy, kroimy na mniejsze kawałki, wrzucamy na gotującą się wodę i gotujemy 8 min., odcedzamy, dodajemy do rybki razem z koperkiem, mieszamy i jemy :)
smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz