Kolejna nasza propozycja na dietetyczną niskokaloryczną
jajecznicę bez tłuszczu. Inne opcje znajdziecie wpisując słowo „jajecznica” w
wyszukiwarkę w lewym górnym rogu.
Potrzebujemy:
- fasolka szparagowa zielona świeża (garść)
- marchew (1 sztuka)
- jajko („0” lub „1”)
- natka pietruszki (garść świeżej posiekanej)
Fasolkę myjemy i kroimy na mniejsze kawałki, marchew
obieramy i kroimy w kosteczkę. Warzywa wrzucamy na gotującą się wodę i gotujemy
8 min. Odcedzamy (wody z gotowania nie wylewamy). Na rozgrzaną patelnię
wrzucamy ugotowane warzywka z 3 łyżkami wody z ich gotowania, wbijamy jajko i
dodajemy natkę, mieszamy do ścięcia się jajka.
smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz