sobota, 13 lipca 2013

Beztłuszczowa jajecznica z zieloną fasolką szparagową i marchewką


Kolejna nasza propozycja na dietetyczną niskokaloryczną jajecznicę bez tłuszczu. Inne opcje znajdziecie wpisując słowo „jajecznica” w wyszukiwarkę w lewym górnym rogu.

Potrzebujemy:

- fasolka szparagowa zielona świeża (garść)
- marchew (1 sztuka)
- jajko („0” lub „1”)
- natka pietruszki (garść świeżej posiekanej)

Fasolkę myjemy i kroimy na mniejsze kawałki, marchew obieramy i kroimy w kosteczkę. Warzywa wrzucamy na gotującą się wodę i gotujemy 8 min. Odcedzamy (wody z gotowania nie wylewamy). Na rozgrzaną patelnię wrzucamy ugotowane warzywka z 3 łyżkami wody z ich gotowania, wbijamy jajko i dodajemy natkę, mieszamy do ścięcia się jajka.






smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz