Mama postanowiła zrobić tacie na obiad kotleciki z ryżu
brązowego i młodej kapusty. Kotlety, jak postanowiła, tak zrobiła ;]
Zostało pół woreczka ryżu niewykorzystanego – ale mama
szybko znalazła sposób na wykorzystanie ryżu :)
– ciasteczka ryżowo-jogurtowe dla mnie :)
Potrzebujemy:
- pół woreczka ugotowanego ryżu brązowego
- 2 łyżki jogurtu greckiego naturalnego lekkiego
- 4 łyżki kaszki mannej
Ugotowany ryż blendujemy z jogurtem, dodajemy kaszkę manną,
mieszamy, zakrywamy folią i odkładamy do lodówki na 2h. Łyżeczką maczaną w
zimnej wodzie nabieramy porcje ciasta i wilgotnymi rękoma lepimy ciasteczka,
kładziemy je na rozgrzanej suchej patelni i suszymy z obu stron do
zarumienienia.
smacznego na spacerach :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz