sobota, 6 lipca 2013

Ciasteczka ryżowo-jogurtowe




Mama postanowiła zrobić tacie na obiad kotleciki z ryżu brązowego i młodej kapusty. Kotlety, jak postanowiła, tak zrobiła ;]
Zostało pół woreczka ryżu niewykorzystanego – ale mama szybko znalazła sposób na wykorzystanie ryżu :)  – ciasteczka ryżowo-jogurtowe dla mnie :)

Potrzebujemy:

- pół woreczka ugotowanego ryżu brązowego
- 2 łyżki jogurtu greckiego naturalnego lekkiego
- 4 łyżki kaszki mannej

Ugotowany ryż blendujemy z jogurtem, dodajemy kaszkę manną, mieszamy, zakrywamy folią i odkładamy do lodówki na 2h. Łyżeczką maczaną w zimnej wodzie nabieramy porcje ciasta i wilgotnymi rękoma lepimy ciasteczka, kładziemy je na rozgrzanej suchej patelni i suszymy z obu stron do zarumienienia.







smacznego na spacerach :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz