sobota, 6 lipca 2013

Kasza gryczana z buraczkiem i jogurtem greckim




Kasza gryczana to moja ulubiona kasza. Potrafię jeść ją samą z miseczki, ciepłą polaną oliwą z oliwek lub olejem rzepakowym :) Często dostaję taką pogryzę gdy mama lub tata gotują kaszę gryczaną dla siebie do obiadku :) Tym razem kaszę gryczaną dostałem na obiadek z buraczkiem i jogurtem greckim – pychota – rodzice nawet nie wiedzieli kiedy pochłonąłem obiad ;] tak szybko rozprawiłem się z jedzonkiem :)

Potrzebujemy:

- kasza gryczana (2 łyżki)
- buraczek (1 mały)
- natka pietruszki (garść świeżej posiekanej)
- jogurt grecki naturalny lekki (ok. 3 łyżek)

W garnuszku zagotowujemy wodę, wrzucamy obranego i pokrojonego w kostkę buraczka oraz kaszę. Timer nastawiamy na 15 min. Na 2 min. przed końcem gotowania dodajemy natkę pietruszki. Wszystko odcedzamy, przesypujemy do miseczki, czekamy aż odparuje i dodajemy jogurt grecki. Gotowe :)



smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz