sobota, 20 lipca 2013

Maślanka z kaszą gryczaną, pestkami dyni i koperkiem

Za oknem słońce i upał, więc czas na szybki orzeźwiający obiadek po spacerku z mamą. Co więcej, zdrowy obiadek bo maślanka, kasza gryczana, koperek i pestki dyni to samo zdrowie :) dodatkowo niezwykle smakowite :)

Potrzebujemy:

- kasza gryczana (2 łyżki)
- pestki dyni (garść)
- koperek (garść posiekanego)
- maślanka naturalna (wg. uznania)

Kaszę gryczaną wrzucamy na gotującą się wodę i gotujemy 15 min. Odcedzamy. Pestki dyni wrzucamy na suchą rozgrzaną patelnię i prażymy do czasu gdy pestki zaczną strzelać i pęcznieć. Kaszę i pestki wrzucamy do miseczki i mieszamy. Dodajemy koperek i maślankę, mieszamy i jemy :)






smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz