Ta rybka to sklepowa zdobycz taty ;] Co w niej innego, a no
to, że jest to filet świeży, a nie mrożony, a więc odpada nocne rozmrażanie
rybki w lodówce. Kawałek w opakowaniu jest spooory – jak dla mnie starczył na
trzy obiadki.
1. ŁOSOŚ NORWESKI W SEZAMIE Z BROKUŁEM
Potrzebujemy:
- łosoś norweski świeży filet MARINERO (1/3 rybki)
- sezam
- 2 różyczki z brokuła
- olej rzepakowy
Folię aluminiową lekko natłuszczamy olejem, kładziemy
kawałek rybki, posypujemy ją sezamem, zamykamy paczuszkę z folii, kładziemy na
suchą rozgrzaną patelnię i opiekamy 5 min. z każdej strony. Wyjmujemy rybkę z
folii, przekładamy do miseczki, dzielimy na mniejsze kawałki, dodajemy wymytego
i podzielonego na mniejsze cząstki brokuła, mieszamy i szamamy :)
rybka posypana sezamem:
rybka w paczuszce z folii:
gotowy obiadek:
2. ŁOSOŚ NORWESKI W ZIOŁACH PROWANSALSKICH Z BURACZKIEM
Potrzebujemy:
- łosoś norweski świeży filet MARINERO (1/3 rybki)
- zioła prowansalskie, czarnuszka
- 1 buraczek
- olej rzepakowy
Buraczka obieramy, kroimy w kostkę, wrzucamy do gotującej
się wody z łyżeczką czarnuszki, gotujemy 15 min. Odcedzamy i czekamy aż
odparuje. Folię aluminiową lekko natłuszczamy olejem, kładziemy kawałek rybki,
posypujemy ją ziołami prowansalskimi, zamykamy paczuszkę z folii, kładziemy na
suchą rozgrzaną patelnię i opiekamy 5 min. z każdej strony. Wyjmujemy rybkę z
folii, przekładamy do miseczki, dzielimy na mniejsze kawałki, dodajemy
ugotowanego buraczka, mieszamy i jemy :)
rybka posypana ziołami:
rybka w paczuszce z folii:
gotowy obiadek:
3. GOTOWANY ŁOSOŚ NORWESKI Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ
Potrzebujemy:
- łosoś norweski świeży filet MARINERO (1/3 rybki)
- garść świeżej fasolki szparagowej zielonej
W garnuszku zagotowujemy wodę, wrzucamy rybkę i nastawiamy
timer na 10 min. Po 2 min dorzucamy wymytą i pokrojoną na mniejsze kawałki
fasolkę (tak, żeby fasolka gotowała się 8 min.). Wszystko odcedzamy,
przesypujemy do miseczki i jemy :)
smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz