sobota, 6 lipca 2013

Brokuł z jogurtem greckim i pestkami dyni czyli ekspresowy i zdrowy obiad na upalne dni



 
Upały znowu nas dręczą – w końcu jest lato – więc niech dręczą ;] ale co zrobić, żeby się ochłodzić, jednocześnie zjeść coś pożywnego ale lekkiego, a co najważniejsze nie stać nad przysłowiowymi „garami” – mamy na to sposób – obiad na zimno i szybko czyli – brokuł z jogurtem greckim i pestkami dyni.

Potrzebujemy:

- 2 różyczki brokuła (spore)
- jogurt grecki naturalny lekki (ok. 3 łyżek)
- garść pestek z dyni

Różyczki brokuła myjemy, osuszamy i dzielimy na mniejsze kawałki. Dodajemy jogurt oraz pokruszone w palcach pestki dyni, mieszamy i gotowe – jemy i chłodzimy się ;]






smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz