Teraz czas na ciasteczka kukurydziane z maślanką :) przypominające biszkopty :)
W smaku PYCHOTA :) Zapach URZEKAJĄCY NOS :) Wygląd NIEZIEMSKI :)
Potrzebujemy:
- 1 jajko ("0", lub "1")
- pół szklanki maślanki naturalnej
- 5 łyżek mąki kukurydzianej
Jajeczko rozbić do miseczki i rozbełtać dokładnie widelcem, dodać maślankę, wymieszać, dodać mąkę kukurydzianą i znowu wymieszać dokładnie. Łyżeczką maczaną w zimnej wodzie kłaść porcje ciasta na suchą rozgrzaną patelnię, suszyć tylko z jednej strony, tzn. gdy wierzchnia strona ciasteczka stanie się całkowicie sucha - sprawdzacie palcem, a kolor stanie się matowy - wtedy ściągacie ciasteczko z patelni - nie obracamy już na drugą stronę.
smacznego na spacerkach :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz