Tata kupił kilka brzoskwiń, pierwszych w tym sezonie :)
Brzoskwiń surowych nie za bardzo lubię, ale w ciastkach – nie ma problemu :)
Wykorzystując jedną brzoskwinkę mama przygotowała dla mnie
pyszne ciastka – kiedy suszyły się na patelni cały dom pachniał brzoskwiniami
:)
Potrzebujemy:
- 1 brzoskwinia
- kaszka manna (7 łyżek)
Brzoskwinię myjemy, wyjmujemy pestkę. Pokrojoną na mniejsze
kawałki brzoskwinię (razem ze skórką) blendujemy w blenderze, dodajemy kaszkę
manną, mieszamy, zakrywamy folią i wstawiamy do lodówki na 1h. Po tym czasie,
wyjmujemy ciasto z lodówki, łyżeczką maczaną w zimnej wodzie kładziemy porcje
ciasta na suchą rozgrzaną patelnię. Ciasteczka suszymy z obu stron do
zarumienienia.
smacznego na spacerkach :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz