sobota, 6 lipca 2013

Ciasteczka brzoskwiniowe dwuskładnikowe


 
Tata kupił kilka brzoskwiń, pierwszych w tym sezonie :) Brzoskwiń surowych nie za bardzo lubię, ale w ciastkach – nie ma problemu :)
Wykorzystując jedną brzoskwinkę mama przygotowała dla mnie pyszne ciastka – kiedy suszyły się na patelni cały dom pachniał brzoskwiniami :)

Potrzebujemy:

- 1 brzoskwinia
- kaszka manna (7 łyżek)

Brzoskwinię myjemy, wyjmujemy pestkę. Pokrojoną na mniejsze kawałki brzoskwinię (razem ze skórką) blendujemy w blenderze, dodajemy kaszkę manną, mieszamy, zakrywamy folią i wstawiamy do lodówki na 1h. Po tym czasie, wyjmujemy ciasto z lodówki, łyżeczką maczaną w zimnej wodzie kładziemy porcje ciasta na suchą rozgrzaną patelnię. Ciasteczka suszymy z obu stron do zarumienienia.







smacznego na spacerkach :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz