niedziela, 24 lutego 2013

Serek wiejski z ryżem i brokułem

Kolejny przepis na danie z serkiem wiejskim, który bardzo lubię, zarówno na słodko jak i w wersji na wytrawnie. Mama przygotowywała dla taty kleik z ryżem. Jak zwykle troszkę gotowanego ryżu zostawiła dla synka ;] więc tym razem serek dostałem z ryżem brązowym i surowymi warzywkami. Danie jest szybkie w przygotowaniu i bardzo proste.

Potrzebujemy:

- serek wiejski naturalny
- ryż brązowy
- brokuł świeży
- koperek

Ryż gotujemy zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Kilka różyczek brokuła myjemy i dzielimy na mniejsze cząsteczki. Koperek myjemy i siekamy. Wszystkie składniki wsypujemy do miseczki, mieszamy  i podajemy.

efekt:



smacznego:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz