niedziela, 17 lutego 2013

Mozzarella na słodko z jabłuszkiem i pestkami słonecznika

Mozzarella to jeden z moich ulubionych serów, taty zresztą też, dlatego zawsze jest u nas w lodówce. Przeważnie jem go na wytrawnie, tym razem mama mnie zaskoczyła bo obiadek zrobiła na słodko tzn. z jabłuszkiem.

Potrzebujmy:

- ser mozzarella
- jabłuszko (całe ze skórką)
- łuskane pestki słonecznika
- makaron (100% durum)

Mozzarelle odsączamy [jak się waży tyle co ja - pół zostawiamy tacie :)] i kroimy w kosteczkę. Jabłuszko też kroimy w kosteczkę (razem ze skórką). Makron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Wszytko mieszamy w miseczce i posypujemy pestkami słonecznika. Gotowe :)

efekt:



smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz