niedziela, 3 lutego 2013

Łosoś z kaszą gryczaną i Łosoś z cieciorką :)

Od dorsza lepszy może być tylko łosoś :) a żeby go przysądzić smacznie i zdrowo nie potrzeba wcale wiele :)

Ponieważ rodzice wykorzystali łososia w sosie własnym w puszce, jak zwykle taka puszka starczyła mi na dwa obiadki.

1. ŁOSOŚ Z KASZĄ GRYCZANĄ

Potrzebujemy:

- łosoś w sosie własnym (puszka)
- kasza gryczana palona
- marchew (pokrojona w kostkę)
- seler (korzeń nie naciowy) (pokrojony w kostkę)
- natka pietruszki (posiekana)

Gotujemy kaszę razem z warzywami (ok 15 minut) i odcedzamy.
 Rybę odcedzamy z zalewy, dodajemy do ryby natkę pietruszki.
 Mieszamy wszystko razem i gotowe :) proste nie;p

efekt:




2. ŁOSOŚ Z CIECIORKĄ 

Potrzebujemy:

- łososia w sosie własnym
- cieciorkę
- szpinak
- zarodki pszenne
- makaron (100% mąka durum)

Cieciorkę moczymy przez noc w zimnej wodzie, odcedzamy, zalewamy świeżą zimną wodą, gotujemy 20 min i odcedzamy.
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Łososia odcedzamy, szpinak myjemy i rwiemy na mniejsze kawałki.
Wszystko mieszamy i gotowe :)

efekt:




smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz