Od dorsza lepszy może być tylko łosoś :) a żeby go przysądzić smacznie i zdrowo nie potrzeba wcale wiele :)
Ponieważ rodzice wykorzystali łososia w sosie własnym w puszce, jak zwykle taka puszka starczyła mi na dwa obiadki.
1. ŁOSOŚ Z KASZĄ GRYCZANĄ
Potrzebujemy:
- łosoś w sosie własnym (puszka)
- kasza gryczana palona
- marchew (pokrojona w kostkę)
- seler (korzeń nie naciowy) (pokrojony w kostkę)
- natka pietruszki (posiekana)
Gotujemy kaszę razem z warzywami (ok 15 minut) i odcedzamy.
Rybę odcedzamy z zalewy, dodajemy do ryby natkę pietruszki.
Mieszamy wszystko razem i gotowe :) proste nie;p
efekt:
2. ŁOSOŚ Z CIECIORKĄ
Potrzebujemy:
- łososia w sosie własnym
- cieciorkę
- szpinak
- zarodki pszenne
- makaron (100% mąka durum)
Cieciorkę moczymy przez noc w zimnej wodzie, odcedzamy, zalewamy świeżą zimną wodą, gotujemy 20 min i odcedzamy.
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Łososia odcedzamy, szpinak myjemy i rwiemy na mniejsze kawałki.
Wszystko mieszamy i gotowe :)
efekt:
smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz