Mroziliśmy już:
- melona (przepis znajdziecie TU),
- jabłko (przepis znajdziecie TUTAJ),
- paprykę (przepis znajdziecie TU),
- nóżki brokuła (przepis znajdziecie TUTAJ),
- marchewkę (przepis znajdziecie TU),
- mango (przepis znajdziecie TU),
- mandarynki (przepis znajdziecie TUTAJ),
- borówki (przepis znajdziecie TUTAJ),
- pomarańcze (przepis znajdziecie TU),
- seler naciowy (przepis znajdziecie TUTAJ),
- śliwki (przepis znajdziecie TU), oraz
- pomidory (przepis znajdziecie TUTAJ).
Przyszedł czas na NEKTARYNKI i ARBUZA :)
MROŻONE KAWAŁKI NEKTARYNKI
Nektarynkę myjemy, osuszamy, miąższ odkrajamy wokół pestki, a następnie koimy na mniejsze kawałki.
Tak przygotowane kawałki nektarynki wkładamy do zamykanego pojemniczka ...
... pojemniczek zamykamy i wkładamy do zamrażarki. Po kilku godzinach możemy się chłodzić kawałkami nektarynki :)
MROŻONE KAWAŁKI ARBUZA
Kawałek arbuza obieramy ze skóry, usuwamy pestki. Tak przygotowanego arbuza kroimy na mniejsze kawałki i wkładamy do zamykanego pojemnika.
Pojemnik zamykamy, wkładamy do zamrażarki. Po kilku godzinach możemy się chłodzić kawałkami arbuza :)
SMACZNEGO CHŁODZENIA SIĘ
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz