sobota, 18 lipca 2015

Lekki warzywny obiad czyli FASOLKA SZPARAGOWA Z TOPINAMBUREM

Znowu walczymy z upałami i żarem lejącym się z nieba :) W upalne dni nie mam ochoty na syte obiady, ale miską gotowanych warzywek nigdy nie pogardzę :) tym bardziej że jest to fasolka szparagowa i topinambur :)

Potrzebujemy:

- garść fasolki szparagowej żółtej
- bulwa topinambura
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek extra virgin 

Fasolkę myjemy i odcinamy końcówki.
Słonecznik bulwiasty obieramy ze skórki i kroimy w grubsze słupki.



Tak przygotowane warzywa wrzucamy na gotującą się wodę, gotujemy 8 min. pod przykryciem, odcedzamy, przelewamy bardzo zimną wodą, znowu odcedzamy, przekładamy do miseczki, dodajemy 1 łyżeczkę oliwy z oliwek extra virgin, mieszamy i gotowe :)





SMACZNEGO

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz