sobota, 11 lipca 2015

Tydzień z lekkimi, warzywnymi obiadkami DZIEŃ 1

Mijający tydzień minął pod znakiem upałów :) i dobrze bo jak by nie było mamy lato :) 
Więc nie ma co narzekać, tylko cieszyć się słońcem, wysokimi temperaturami i darmową witaminą D :)

W upalne dni nie chce się jeść nic ciężkiego, więc w zeszłym tygodniu zajadałem się lekkimi warzywnymi obiadami :) 


DZIEŃ 1

BATAT Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ 

Potrzebujemy:

- pół batata
- garść fasolki szparagowej żółtej
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek extra virgin 

Batata obieramy ze skórki i kroimy w kostkę; fasolkę myjemy, kroimy w mniejsze kawałki. 


Tak przygotowane warzywa wrzucamy na gotującą się wodę, gotujemy do miękkości pod przykryciem (ok. 10 min.), odcedzamy. 
Kiedy warzywka przestygną, dodajemy oliwę, mieszamy i gotowe :) 




 SMACZNEGO
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz