Mijający tydzień minął pod znakiem upałów :) i dobrze bo jak by nie było mamy lato :)
Więc nie ma co narzekać, tylko cieszyć się słońcem, wysokimi temperaturami i darmową witaminą D :)
W upalne dni nie chce się jeść nic ciężkiego, więc w zeszłym tygodniu zajadałem się lekkimi warzywnymi obiadami :)
DZIEŃ 1
BATAT Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ
Potrzebujemy:
- pół batata
- garść fasolki szparagowej żółtej
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek extra virgin
Batata obieramy ze skórki i kroimy w kostkę; fasolkę myjemy, kroimy w mniejsze kawałki.
Tak przygotowane warzywa wrzucamy na gotującą się wodę, gotujemy do miękkości pod przykryciem (ok. 10 min.), odcedzamy.
Kiedy warzywka przestygną, dodajemy oliwę, mieszamy i gotowe :)
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz