Potrzebujemy:
- ok. 1 szklanki poszatkowanej młodej kapusty
- 1 kolba kukurydzy (ziarna odkroić nożem od kolby)
- pół łyżeczki kminku całego
Wszystko wrzucamy do garnuszka, zalewamy wodą (ok. 1 szklanka), zagotowujemy i gotujemy pod przykryciem 10 min.
Całość dzielimy na dwie porcje, czyli mamy obiad na dwa dni :)
Pierwszą świeżo ugotowaną porcję kapusty z kukurydzą podajemy ze świeżo ugotowanym ziemniaczkiem w mundurku (pokrojonym w kostkę) oraz 1 łyżką oleju z orzechów włoskich tłoczonego na zimno.
Drugą porcję blendujemy, podgrzewamy i podajemy z 1 łyżką oleju z orzechów włoskich tłoczonego na zimno i 1 łyżką otrębów żytnich.
smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz