sobota, 23 sierpnia 2014

Młoda kapusta z kukurydzą

Łatwy, zdrowy i pyszny obiad z młodą kapusta i kukurydzą w roli głównej :)

Potrzebujemy:

- ok. 1 szklanki poszatkowanej młodej kapusty
- 1 kolba kukurydzy (ziarna odkroić nożem od kolby)
- pół łyżeczki kminku całego

Wszystko wrzucamy do garnuszka, zalewamy wodą (ok. 1 szklanka), zagotowujemy i gotujemy pod przykryciem 10 min.

Całość dzielimy na dwie porcje, czyli  mamy obiad na dwa dni :)

Pierwszą świeżo ugotowaną porcję kapusty z kukurydzą podajemy ze świeżo ugotowanym ziemniaczkiem w mundurku (pokrojonym w kostkę) oraz 1 łyżką oleju z orzechów włoskich tłoczonego na zimno.






Drugą porcję blendujemy, podgrzewamy i podajemy z 1 łyżką oleju z orzechów włoskich tłoczonego na zimno i 1 łyżką otrębów żytnich.




smacznego :) 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz