sobota, 21 lutego 2015

OWSIANKOWY TYDZIEŃ cz. 4 Kokosowa owsianka z bananem i morelami


KOKOSOWA OWSIANKA Z BANANEM I MORELAMI

Potrzebujemy:

- 2 łyżki płatków owsianych górskich
- kilka suszonych moreli bez konserwantów (kroimy w drobną kosteczkę)
- banan (obieramy ze skórki rozgniatamy widelcem)
- 3 orzechy brazylijskie (mielimy w młynku lub rozdrabniaczu)
- pół łyżeczki oleju kokosowego bio
- 1 łyżeczka mąki kokosowej bio SYMBIO



Płatki owsiane mieszamy z pokrojonymi morelami, zalewamy gorącą przegotowaną wodą (wody nieco ponad poziom płatków), przykrywamy i odstawiamy na 15 minut. Potem namoczone płatki z morelami dokładnie mieszamy, dodajemy resztę składników, znowu mieszamy i gotowe :) 






SMACZNEGO 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz