Tym razem soczewica czerwona w wersji na słodko :)
Potrzebujemy pół szklanki soczewicy czerwonej.
Wrzucamy ją na gotującą się wodę (1 szklanka) i gotujemy pod przykryciem 10 minut, co jakiś czas mieszając. Po 10 minutach dodajemy 1 łyżkę kaszy kukurydzianej i gotujemy jeszcze 5 minut ciągle mieszając.
Tak przygotowaną soczewicę czerwoną z kaszą kukurydzianą dzielimy na dwie porcje (obiad na dwa dni).
1. SOCZEWICA CZERWONA Z BANANEM
Do ciepłej porcji ugotowanej czerwonej soczewicy z kaszą kukurydzianą dodajemy pół łyżeczki oleju kokosowego bio, mieszamy i polewamy sosem bananowym (do sosu bananowego potrzebujemy banana, szczyptę bazylii suszonej oraz garść łuskanych orzechów włoskich; wszystkie składniki blendujemy i w ten sposób otrzymujemy sos bananowy).
soczewica z kaszą i olejem kokosowym |
a tu mamy soczewicę z kaszą i olejem kokosowym polaną sosem bananowym |
wszystko mieszamy i otrzymujemy pyszny obiad na słodko :) |
Do ciepłej porcji ugotowanej czerwonej soczewicy z kaszą kukurydzianą dodajemy pół łyżeczki oleju kokosowego bio oraz 1 łyżeczkę miodu naturalnego i 1 marchewkę startą na drobnym oczku, mieszamy i gotowe :)
SMACZNEGO :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz