W zeszłym tygodniu zajadałem się cieciorką :) wręcz obżerałem ;]
Nie dość, że cieciorkowymi kuleczkami zajadałem się na spacerach w formie przekąski, to jeszcze cały zeszły tydzień w mojej miseczce pojawiały się obiadki z cieciorką w roli głównej :)
Podstawą cieciorkowego tygodnia jest przygotowanie cieciorki :)
Opakowanie cieciorki bio moczymy w zimnej wodzie przez noc, odcedzamy, zalewamy zimną wodą, zagotowujemy i gotujemy 60 minut. Ugotowaną cieciorkę odcedzamy, a kiedy wystygnie wkładamy do lodówki.
W ten sposób mamy przygotowaną bazę do obiadków na cały tydzień, a dodatkowo pyszną przekąskę na spacery :)
Tak przygotowaną cieciorkę zjadłem na spacerach i w obiadkach. Poniżej przepis na jeden z cieciorkowych obiadków :)
A na marginesie, cieciorką trochę podzieliłem się z Tatą, który też szaleje za cieciorkowymi kuleczkami :)
CIECIORKA W POMIDORACH
Potrzebujemy:
- garść ugotowanej cieciorki (przepis na ugotowanie cieciorki powyżej)
- 1 łyżeczka drożdży piwnych w płatkach
- garść koperku z fenkuła (inaczej koper włoski)
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek extra virgin
- kilka łyżek pomidorów w kawałkach bez soli TOMATERA Primo Gusto
Wszystko mieszamy w miseczce i gotowe :)
SMACZNEGO :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz