sobota, 21 lutego 2015

OWSIANKOWY TYDZIEŃ cz. 2 Owsianka z bobem i fistaszkami


OWSIANKA Z BOBEM I FISTASZKAMI

Potrzebujemy:

- 2 łyżki płatków owsianych górskich
- garść mrożonego bobu (wrzucamy na gotującą się wodę, gotujemy 10 minut., odcedzamy, obieramy bób ze skórek i rozgniatamy widelcem)
- garść fistaszków (obieramy i mielimy w młynku lub rozdrabniaczu)
- 1 łyżeczka drożdży piwnych
- pół łyżeczki czarnuszki całej (prażymy na suchej patelni)



Płatki owsiane zalewamy gorącą przegotowaną wodą (wody nieco ponad poziom płatków), przykrywamy i odstawiamy na 15 minut. Potem namoczone płatki dokładnie mieszamy, dodajemy resztę składników, znowu mieszamy i gotowe :) 







SMACZNEGO 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz