Ostatni dzień moich obiadków z płatkami zbożowymi i tofu w roli głównej to jęczmienianko-kukurydzianka z kalarepką i tofu :)
Potrzebujemy:
- 3 łyżki płatków jęczmiennych bio
- 2 łyżki kaszy kukurydzianej
- kawałek kalarepy
- 1 łyżka oliwy z oliwek extra virgin
- kawałek tofu naturalnego SOLIDA FOOD
- łuskane pestki słonecznika i pestki siemienia lnianego (po 1 łyżeczce)
W garnuszku zagotowujemy wodę (1 szklankę), wrzucamy płatki jęczmienne i kaszę kukurydzianą. Gotujemy 10 min. na małym ogniu, mieszając.
Do ugotowanej jęczmienianko-kukurydzianki dodajemy:
- obraną kalarepę startą na tarce (duże oczka)
- oliwę z oliwek
- zgniecione widelcem tofu, oraz
- zmielone w młynku pestki słonecznika i siemienia lnianego
Wszystko mieszamy i gotowe:)
smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz