poniedziałek, 9 czerwca 2014

Tydzień z płatkami zbożowymi, kaszą kukurydzianą i tofu cz. 4 - JĘCZMIENIANKO-KUKURYDZIANKA Z KALAREPĄ I TOFU

Była już owsianko-kukurydzianka z tofu, była też orkiszanko-kukrydzianka z tofu, no i była też żytnianko-kukurydzianka z tofu.
Ostatni dzień moich obiadków z płatkami zbożowymi i tofu w roli głównej to jęczmienianko-kukurydzianka z kalarepką i tofu :)

Potrzebujemy:

- 3 łyżki płatków jęczmiennych bio
- 2 łyżki kaszy kukurydzianej
- kawałek kalarepy
- 1 łyżka oliwy z oliwek extra virgin
- kawałek tofu naturalnego SOLIDA FOOD
- łuskane pestki słonecznika i pestki siemienia lnianego (po 1 łyżeczce)



W garnuszku zagotowujemy wodę (1 szklankę), wrzucamy płatki jęczmienne i kaszę kukurydzianą. Gotujemy 10 min. na małym ogniu, mieszając.
Do ugotowanej jęczmienianko-kukurydzianki dodajemy:
- obraną kalarepę startą na tarce (duże oczka)
- oliwę z oliwek
- zgniecione widelcem tofu, oraz
- zmielone w młynku pestki słonecznika i siemienia lnianego
Wszystko mieszamy i gotowe:) 





smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz