poniedziałek, 9 czerwca 2014

Tydzień z płatkami zbożowymi, kaszą kukurydzianą i tofu cz. 3 - ŻYTNIANKO - KUKURYDZIANKA Z GROSZKIEM, POMIDOREM I TOFU

No więc zjadłem już owsianko-kukurydziankę z tofu. Zjadłem też już orkiszanko-kukurydziankę z tofu.

Kolejny dzień to żytnianko-kukurydzianka z groszkiem, pomidorem i tofu :)

Potrzebujemy:

- garść mrożonego zielonego groszku
- 3 łyżki płatków żytnich
- 2 łyżki kaszy kukurydzianej
- kawałek tofu naturalnego SOLIDA FOOD
- 1 łyżka oliwy z oliwek extra virgin
- 1 mały pomidor
- 1 łyżka łuskanych pestek słonecznika

W garnuszku zagotowujemy wodę (1 szklanka), wrzucamy groszek, płatki żytnie i kaszę kukurydzianą, gotujemy 10 min. na małym ogniu, mieszając.
Do ugotowanej żytnianko-kukurydzianki z groszkiem, dodajemy:
- tofu zgniecione widelcem
- oliwę z oliwek
- pomidor wymyty z usuniętym głąbkiem, pokrojony w drobne kawałeczki, oraz
- pestki słonecznika zmielone w młynku.
Wszystko mieszamy i jemy :)





smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz