Codziennie z popołudniowego spacerku wracałem z niecierpliwością, aby skosztować obiadek przyrządzony przez Mamę :)
Zaczynamy od poniedziałku :)
W poniedziałek pochłonąłem miseczkę owsianko-kukurydzianki z marchewką i tofu.
Potrzebujemy:
- 3 łyżki płatków owsianych organicznych
- 2 łyżki kaszy kukurydzianej
- 1 marchewka bio
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek extra virgin
- sezam i siemię lniane (po 1 łyżeczce)
- kawałek tofu naturalnego SOLIDA FOOD
W garnuszku zagotowujemy wodę (1 szklankę), wrzucamy płatki owsiane i kaszę kukurydzianą. Gotujemy 10 min. na małym ogniu, mieszając.
Do ugotowanej owsianko-kukurydzianki dodajemy:
- wymytą marchewkę startą na tarce (drobne oczka)
- oliwę z oliwek extra virgin
- pestki sezamu i siemienia zmielone w młynku, oraz
- kawałek tofu zgnieciony widelcem.
Wszystko mieszamy i gotowe :)
smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz