niedziela, 5 stycznia 2014

Zielone ciasteczka z groszku zielonego i pestek dyni

Ciasteczka wzbudzające zainteresowanie i zazdrość moich kumpli czworonogów na dzielni ;] Kiedy rodzice wyjmują kawałek ciastka na spacerze dla mnie, oczy innych czworonogów przechodzących obok nas wpatrzone są w zielone kawałki pysznych domowych ciasteczek ;]

Potrzebujemy:

- 1 szklanka zielonego groszku mrożonego
- 3 łyżki łuskanych pestek dyni
- pół łyżeczki bazylii suszonej
- pół łyżeczki suszonego estragonu
- 10 łyżek płatków owsianych górskich
- 3 łyżki otrębów owsianych

Groszek, pestki dyni, bazylię i estragon wrzucamy do garnuszka, zalewamy wodą (1,5 szklanki), zagotowujemy i gotujemy 10 min. Zawartość garnuszka blendujemy, dodajemy owsiane płatki i otręby, mieszamy i odstawiamy ciasto na 1 godzinę. Łyżeczką maczaną w zimnej wodzie nabieramy porcje ciasta i kładziemy na suchą rozgrzaną patelnię, suszymy z obu stron do zarumienienia.








smacznego na spacerach :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz